Thursday, October 04, 2012

Olasz utcai divat 2.


Íme az Olaszok az utcán c. bejegyzés folytatása.


Numero uno:

 Hol máshol hordanánk a napszemüveget, ha épp használaton kívül van, mint kackiásan a homlokunkra csapva? Tessék megnézni, Olaszországbanban igenis a férfiak majdnem száz százaléka így hordja. Meg kell jegyezni még a pulóver sugallta hanyag eleganciát is, egyrészt színben harmonizál a nadrággal, másrészt meg, ezt így kell hordani, ha épp fa caldo. Colleonis távolba tekintés az alap, ugye.


 Numero due: 


 "Di solito, vado a lavorare in vespa / motocicletta." (Általában motorbiciklivell járok dolgozni.)
 Ez a kép illuszráció lehetne egy olasz nyelvkönyv "Ismerkedjünk az olasz életsílussal" fejezetében.) A zöld buggyos zokni kicsit levon az outfit színvonalából (OK, lehet, hogy a motorral akar harmonizálni), de azt a barna öltönyt még én is felvenném, olyan jó anyaga van.


 Numero tre: 

 Kis délutáni kutyasétáltatás ('prendere un cane per una passeggiata') egybekötve egy kis chiacchierata-val (azok számára akik nem estek túl az In italiano egyik első fejezetén: csevegés), ami egyébként elég rég tarthat, mert a kutya szemmel láthatóan már lement alfába. Napszemüveg, makulátlan fehér ing, lazán a délutáni program könnyedségének megfelelően ingujj felhajtva, korallszínű nadrág (ez most divat lehet, az előző posztban is volt egy vadító narancs nadrágos gentiluomo), a cipő pedig olyan fényesre van suvickolva, hogy még egy bolha is elcsúszna rajta.

 forrás: modaitaliana 

No comments: